InterLink Tech Talk February 2024

Tech Talk – багаторічна традиція в нашій компанії. Ми обговорюємо технологічні новинки, влаштовуємо панельні дискусії, ділимося викликами та рішеннями з проєктів у колі колег.  Наприкінці лютого у нас відбувся перший у 2024 році Tech Talk. І маємо надію, що не останній ;). 

Дата проведення співпала із 2 річницею повномасштабного вторгнення. Тож ми вкотре дякуємо нашим захисникам за можливість не лише жити, а й займатися улюбленою справою та організовувати такі лампові зустрічі. Дякуємо всій команді та нашим підписникам, хто підтримав у цей день збір на РЕБ.

Продолжить чтение

Читати далі


InterLink Practice winter 2024

Проведення зимової практики в InterLink вже стало доброю традицією. 

Вже більше 5 років ми знайомимо студентів ІТ спеціальностей зі світом розробки, командною роботою, практиками написання коду та сучасними процесами створення будь-якого програмного забезпечення. 

Цього року в нас була рекордна кількість практикантів – 21 студент! Протягом 4 тижнів хлопці та дівчата з Черкаського державного технологічного університету, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського державного бізнес-коледжу та Смілянського технологічного фахового коледжу командно реалізували власні ідеї додатків, під менторством керівника навчальних програм в InterLink Олександра. 

Гортай нижче та читай про розробки наших практикантів ;). 

Продолжить чтение

Читати далі


#Meeting room: спілкуємось з QA Engineer

В який момент ти вирішив, що хочеш бути QA інженером?

З часів школи я хотів працювати в сфері, пов’язаній з інформаційними технологіями. Після вступу в університет я потроху почав шукати себе та пробувати різні сторони ІТ. Одним із напрямків був QA Engineering. Тому впевнившись що мені це подобається та виходить, вирішив заглибитись в цю сферу. Не пошкодував :).

Найбільші виклики у тестуванні за час твоєї кар’єри?

Мабуть всі люди після навчання та курсів зустрічаються з одним і тим же викликом – використати свої знання та навички на практиці. Своїм челенджем я вважаю свій перший проєкт в ІнтерЛінку, на якому мені довелось пробувати все на практиці та нести велику відповідальність за свою роботу. Також довелося вивчити багато нового. Так я познайомився з автоматизацією та всім, що з нею пов’язано. Вважаю що це був якийсь нереальний досвід, адже стільки видів тестування на одному проєкті

Читати далі


Історія одного авто

Всім привіт!

Хоч і з запізненням, але хочу відзвітувати за збір коштів на пікап для мого друга з 58 бригади. Хлопці виконували бойові завдання в районі Кремінної, потрібно було постійно возити припаси на позиції, їздити на ротації та евакуації, тому потрібен був саме великий, потужний, рамний пікап. Задача знайти такий виявилась набагато складніша, ніж я міг уявити. Майже всі живі екземпляри за адекватні гроші були викуплені в перші місяці війни. Потім вже “автобізнесмени” як наші, так і з Європи, зрозуміли, що на цьому можна заробляти пристойні гроші, тому почали продавати відвертий хлам, завищувати ціни. Також в “роботу” включились аферисти, які, наприклад, брали завдатки за неіснуючі авто і зникали. Тому, якщо комусь буде потрібно придбати авто для ЗСУ, будьте дуже обережні, переконайтесь в адекватності і чесності продавця, також можете звертатись до мене, залюбки поділюсь досвідом і допоможу, чим зможу.

Історія пошуку нашого авто:

Першим ми дивились Isuzu D-Max в Черкасах. Пригнав її “автобізнесмен” у якого своє СТО, все в кращих традиціях перекупства. По телефону розповідав що авто – ідеал. По факту виявилось, що потрібно міняти всю ходову, з двигуна тече масло і ще багато дрібних недоліків, а найстрашніше – дуже погано переключаються передачі, шумить зчеплення. По запчастинах на це авто  майже нічого не було, все тільки під замовлення і дуже дорого. Ціна – 7500 Євро.

Потім був перегляд Mitsubishi L200 в Києві. Поламана

Читати далі


#Meeting room: спілкуємось з Team Lead

Що для тебе тімлідство?

В різні періоди від моменту формального залучення на цю роль були різні мотивації, але мабуть найголовніше, що було і залишилось – це додаткова змога впливати на процеси, результат, напрямок руху та інші стратегічні речі.

...

Читати далі


#Meeting room: спілкуємось з SEO

Як сталося, що ти обрав професію у маркетингу та саме напрямок SEO?

Процес виробництва товару чи надання послуги – основа будь-якого бізнесу. Це надзвичайно захопливо. Але мене завжди цікавило як вони доставляються до кінцевих користувачів? Як зробити це швидко і результативно? Як повідомити потрібну аудиторію про визначений продукт?

Загалом я віддаю перевагу комплексному підходу в digital marketing. SEO – така собі “технічна” сторона цифрового маркетингу. Успішний маркетинг в мережі без правильного SEO – справа нереальна. Це основа, але без додаткових “плагінів” як наприклад PPC, чи то linkbuilding, маркетинговому механізму дуже складно працювати. Тому Digital marketing – це комплексна діяльність в кількох напрямках.

...

Читати далі


ChatGPT: Use Cases and Tips

Особисто я використовую ChatGPT як прокачану та інтерактивну версію Google’a. На сьогодні використовую приблизно 50 на 50.

Багато хто злякався появи чату, і вважає що розробники більше не потрібні, бо чат може згенерувати будь-який код на будь-якій мові програмування. Я вважаю що це крутий помічник, який надає змогу розробнику, більше сконцентруватись на “що я роблю і навіщо” замість того щоб концентруватись на “як саме це зробити”. 

Це така собі кишенькова версія тім/тех ліда, який не має контексту твого проєкту, тому, власне, його відповіді не завжди є валідними і можуть добре працювати в одному випадку і зовсім не працювати в іншому. Тому, вважаю, дуже важливо добре розуміти систему, над якою ви працюєте: 

  • Знати про що система, яку проблему вона вирішує, хто і як цим користується. Звісно, додатки можуть бути доволі обʼємні і зрозуміти все в перший день роботи доволі важко. Тому це поступовий процес.
  • Які підходи та технології використовуються, яка архітектура додатку. Звісно, чат вирішить конкретну проблему відомими йому методами, але тут вже можуть виникнути питання – Чи відповідає це рішення домовленностям в команді? Чи відповідає це підходам, які зумовлені використанням архітектури додатку?
  • Знати про інтеграції з іншими системами. Додаючи чату подібного контексту, ви підвищите шанси того, що чат згенерує вам більше підходяще рішення.
Читати далі



InterLink Tech Talk March 2023

Однією з цінностей нашої компанії є вміння ділитись досвідом та бажання дізнаватись все більше нових речей, рости професійно та приймати нові виклики. Саме тому, декілька разів на рік ми збираємось в стінах офісу для того, аби поділитись набутими знаннями та досвідом зі своїми колегами.

img 5670 

Читати далі


InterLink InCamp: відгук випускника

У кожного з наших студентів був свій особливий шлях до інтернатури.

Тому ми вирішили ділитися історіями та відгуками про навчання деякими з них.
Своїми враженнями сьогодні з нами поділиться Роман, випускник 25-го сезону InCamp. 😎

 Пост Відгуки Роман Коробко (1)

Читати далі