InterLink Meetup March 2017: Web technologies in mobile development

Відбувся черговий InterLink Meetup. У нас залишилася маса позитивних вражень, нові знайомства та ще багато цікавої інформації від наших спікерів, у яких під час їх виступів горіли очі. Для когось це вже звична справа – ділитися досвідом, а для когось – нові емоції і відчуття. Вперше виступала на InterLink Meetup  наша колега Мирослава Новіцька, приказка про перший млинець нанівець – це не про неї, адже відбувся успішний дебют і публіка з перших слів захопилася її презентацією.

Як відбувалися виступи, та які питання  на них висвітлювалися, краще дізнатися з перших уст.

Максим Шеховець:

Зібралася досить велика кількість людей. Судячи з очікувань, більшість хотіли почути про Android Native розробку, ніж про гібридну.  Розповів про розробку мобільних додатків, різницю між нативною та гібридною розробкою, та про те, як можна писати додатки використовуючи веб технології. Родзинкою зустрічі була розробка мобільного додатку для пошуку і перегляду трейлерів українською мовою, яке всі бажаючі могли встановити собі на телефон за допомогою Ionic View http://view.ionic.io/, APP_ID: 6269c409. Трохи підвели інструменти в особі Ionic CLI, але ми змогли це подолати і подивилися трейлер фільму “Логан”. Сподіваюся, що хлопці та дівчата спробують втілити свої мрії в додатках під мобільні пристрої.

У перервах між презентаціями наші гості мали можливість поспілкуватися з менторами:

… та зробити кілька фото на пам’ять 🙂

Марта Король

Ми вирішили підняти тему UX / UI, так як це один із основних кроків на шляху до розробки ефективного додатку. Ми розповідали про найпоширеніші помилки в дизайні, про те як їх розпізнати і уникнути. Наші гості мали змогу подивитись на розробку мобільних додатків з точки зору пересічного користувача, дізнатись як відрізнити вдалий дизайн від невдалого та спробували примінити отримані знання на практиці. Весь Meetup здавалось, що кожен присутній світиться і це передавалось від людини до людини як магія). Ні на секунду не було нагоди занудьгувати чи відволіктись. Не дивлячись на те, що ми чули виступи один одного, все одно було цікаво слухати доповіді, наче вперше). І інтерактив наші гості перетворили на таке захопливе дійство, що хотілось виконувати завдання разом з ними :).

Хлопці проявили неабиякий креатив та кмітливість, та на місці недостаючої кнопки зробили котика :).

Мирослава Новіцька

Дуже приємно, що саме на InterLink Meetup відбувся мій дебют в ролі спікера :-). Під час презентації всі присутні мали можливість розібратися в тонкощах дизайну мобільних додатків та розглянути популярні патерни для мобайл дизайну, які часто використовуютья недоречно або неефективно. Ми дізналися, над чим необхідно задуматись перед тим, як використовувати готове дизайнерське рішення для свого додатку. В ході презентації було розглянуто 5 найпопулярніших патернів та типові помилки їх використання на прикладі таких популярних додатків як Facebook, Youtube, Instagram, Google Translator, Google Photos, а також запропоновано варіанти більш зручних у використанні рішень. Адже головна мета користувацького інтерфейсу – бути зручним та зрозумілим для користувача і задовольняти його потреби, а не відповідати модним тенденціям в дизайні. Атмосфера була дуже дружньою, всі уважно слухали і всіляко підтримували доповідачів. Студенти приємно вразили своєю мотивованістю та жагою до знань, а також показали вміння швидко орієнтуватись та адаптуватись до екстримальних ситуацій під час інтерактиву. Тож, вцілому, ми дуже весело та продуктивно провели час і зробили багато приємних спогадів.

Марія, наша найактивніша учасниця, отримала на пам’ять невеличкий сувенір за свої питання та влучні відповіді на івенті ;).

 

Погоджуюсь з нашими спікерами, ми раді, що на наші зустрічі приходять багато цікавих і позитивних людей, які заряджають нас своєю енергією та мотивують нас на проведення все нових і нових зустрічей. На цьому весна не закінчується, попереду ще багато цікавого. Тому будьте з нами на одній хвилі :-).

Post A Reply