InterLink Practice winter 2024

Проведення зимової практики в InterLink вже стало доброю традицією. 

Вже більше 5 років ми знайомимо студентів ІТ спеціальностей зі світом розробки, командною роботою, практиками написання коду та сучасними процесами створення будь-якого програмного забезпечення. 

Цього року в нас була рекордна кількість практикантів – 21 студент! Протягом 4 тижнів хлопці та дівчата з Черкаського державного технологічного університету, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського державного бізнес-коледжу та Смілянського технологічного фахового коледжу командно реалізували власні ідеї додатків, під менторством керівника навчальних програм в InterLink Олександра. 

Гортай нижче та читай про розробки наших практикантів ;). 


InterLink Practice Summer 2021

Ми постійно підкреслюємо важливість здобуття практичного досвіду. Тому з радістю приймаємо мотивованих студентів, які хочуть пройти в нас практику та отримати цінний досвід. В травні 2021 року до нас на практику прийшли 6 студентів Черкаського Національного Університету. Хлопці сформували дві команди та взялись за розробку двох зовсім різних та цікавих ігор. 

img 6292

Читати далі


InterLink Hackathon – SPA Challenge

Последняя суббота сентября была дождливой и пасмурной, но теплой и душевной в стенах нашего офиса. Ведь в этот день мы провели свой первый открытый хакатон!

Среди ребят были как и постоянные участники наших Митапов, так и новые лица, что не может не радовать :). 6 команд создавали свои одностраничные приложения. 4 команды вооружились Angular с 2 бекендами на Firebase, 1 на PHP и одним без бекенда. 2 других команды взяли за основу MERN стек.

Читати далі


Статистика та рекомендації по вікторині на StudIT Fest 2018

На заході StudIT Fest 2018 ми провели технічну вікторину серед студентів.

У формі було всього 5 запитань. 1 по ООП, 1 по HTML, 2 по CSS та 1 по JavaScript. Пропонуємо вашій увазі статистику правильних відповідей та рекомендації до кожного з запитань.

Читати далі


Діти, ігри та програмування в Scratch

Я не одноразово чув від студентів ВУЗів на ІТ спеціальностях, що вони обрали цей напрямок, бо їм подобається працювати з комп’ютером. Та одної лише цікавості до обчислювальної техніки не достатньо, щоб бути програмістом. Як мінімум, необхідно мати хист та вміти писати код. А ще краще – отримувати від цього задоволення. Я ще з дитинства знав, що хочу бути програмістом. І мав можливість переконатись в цьому в школі на заняттях інформатики, коли писав свої перші програми на BASIC. Та далеко не всім так щастить, як мені. В деяких школах інформатика і досі проходить на рівні “сідайте та грайте в ігри” або “що таке електронна пошта та Word”.

Я глибоко переконаний, що первинні уявлення про програмування майбутні ІТ спеціалісти мають отримувати ще в школі. Як інакше можна зробити свідомий вибір професії та працювати за спеціальністю після завершення навчання.

Дізнавшись про заняття з програмування для дітей, я вирішив спробувати себе в ролі наставника. Раніше я не працював з дітьми, і допомагав студентам, що вже мають базові уявлення про програмування. То ж для мене це був подвійний виклик.

Ми з Ксюшею допомагали дітям 3-х, 4-х та 5-х класів познайомитись з захопливим світом програмування. Кожну суботу ми зустрічались у класі інформатики в ФІМЛІ та виконували одне завдання з програми Code Club UA. Code Club UA – це адаптація всесвітньо відомої британської програми Code Club з веселого та інтерактивного практичного знайомства дітей

Читати далі


Lviv IT Arena

Три дні з кращими спікерами, найцікавішими промовами на найбільшій щорічній ІТ-конференції у східній Європі. Ви вже здогадались? Так, – це IT Arena, на якій нам пощастило побувати цього року.


Було дуже цікаво дізнатись про сучасні тренди у розробці, досвід роботи великих корпорацій та їх стратегії побудови відносин з замовниками, обмінятись думками та поспілкуватись з цікавими людьми, покращити англійську. І, звичайно ж, поділитись цим зі своїми колегами. Але з усім по порядку.

Щороку на Арені збираються впливові та амбітні лідери сьогодення в ІТ галузі. Всі виступи поділяються на три напрями: Product, Technology, Business. Тобто, нам необхідно було обирати напрям, який ми хотіли б відвідати, адже виступи відбувались одночасно. Найчастіше ми відвідували технічні. Організатори конференції створили мобільний додаток – “ITArena2017”. З його допомогою відвідувачі могли спланувати свій день заздалегідь, відмічаючи доповіді, які вони хочуть відвідати, поділитись своїми враженнями з іншими, заводити нові знайомства, робити нотатки до виступів та обирати найкращі з них. 

Читати далі


IT Career Day

Сьогоднішній IT Career Day був надзвичайно насичений на спілкування. І навіть якщо не всі майбутні ІТ-шники вже визначилися зі своєю професією та компанію своєї мрії, та ментори InterLink завжди готові поділитися своїм досвідом та дати поради.

    

У презентаційній залі наші слухачі мали змогу почути багато порад як саме розпочати кар’єру, у якому напрямку розвиватися та на які граблі наступати не варто. Сьогодні наші ментори Ігор Остапенко і Олександр Котов розкрили тему всебічного розвитку спеціаліста.

Читати далі


Весна началась с Kyiv Data Spring

11 марта мы побывали на Kyiv Data Spring – крупнейшей конференции про Data Science и Machine Learning в Восточной Европе.

Сама тема для нас не новая, но было интересно услышать про опыт других людей и выводы, которые они сделали. В связи с чем нам хотелось бы кратко пройтись по всей этой теме от “что это такое” до “что нас ждет в будущем”.

Читати далі


InterLink inCamp presentation на StudIT Fest

На наших зустрічах зі студентами ми завжди прагнемо показати наскільки велика і разноманітна сфера ІТ. Використовуючи наші практичні завдання, ігри, вікторини та інший інтерактив, ми даємо можливість захопленим студентам проявити себе, а тим, хто тільки починає цікавитися сферою, показати як багато всього їх ще чекає попереду. StudIT, що відбувся 3-го грудня не став виключенням. Цей івент був присвячений саме навчальним ініціативам від ІТ компаній Черкас, тому наші ментори презентували InterLink Meetup та InterLink inCamp.

img_6771

InterLink Meetup – івент для студентів, який ми започаткували ще влітку. На наших зустрічах студенти знайомляться з цікавими презентаціями від професіоналів своєї справи, пізнають важливі та складні речі на простих прикладах а також відкривають для себе реальне життя спеціалістів, які працюють у нас в компанії. Адже на даному етапі дуже важливо визначитися зі своїм покликанням, обрати професію, що захоплює. Ми дуже раді, коли хтось на наших зустрічах несподівано для себе розуміє, що це саме те, чим хочеться займатися! :).

Читати далі


CherITy – 2016

Проводи літа на CherITy – 2016 були сповнені радості, позитиву та дитячого сміху. Сонячний день та загальна піднесена атмосфера заходу сприяли чудовому настрою на дитячій локації InterLink. Кількість гостей на фестивалі та на нашій зоні перевершила всі сподівання. Кожен з юних відвідувачів, незалежно від віку, зміг знайти для себе заняття: стрибки на батуті, величезні мильні бульбашки, спортивні естафети, малювання, аквагрим та майстер класи.

Щиро вдячні нашим колегам, які приймали активну участь у спортивних змаганнях, показали класну на видовищну гру на змаганнях з волейболу, бились за перемогу на футбольному полі, долучились до благодійних забігів і гри в петанк та організували майстер класи і розваги на нашій дитячій локації! Ми раді, що містяни не стоять осторонь потреб нашого міста та активно долучилися до збору коштів на нашій та інших локаціях фестивалю.

14107840_1157854780919319_3159756717983507057_o

Читати далі