IT Career Day

Сьогоднішній IT Career Day був надзвичайно насичений на спілкування. І навіть якщо не всі майбутні ІТ-шники вже визначилися зі своєю професією та компанію своєї мрії, та ментори InterLink завжди готові поділитися своїм досвідом та дати поради.

    

У презентаційній залі наші слухачі мали змогу почути багато порад як саме розпочати кар’єру, у якому напрямку розвиватися та на які граблі наступати не варто. Сьогодні наші ментори Ігор Остапенко і Олександр Котов розкрили тему всебічного розвитку спеціаліста.

Технології постійно розвиваються та одна змінює іншу. Навіть якщо уявити, що ми вивчаємо найбільш популярну технологію на цей час, вже через декілька років вона може втратити свої позиції. Так само змінюються і підходи в розробці. Раніше ми розробляли монолітні додатки. Зараз популярним є розділення на мікросервіси. Та при цьому варто керуватися потребами проекту, а не модою.

Раніше чи пізніше ми починаємо розуміти, що робота з технологіями – це лише 20% наших обов’язків. Все інше може виявитися ще важчим:

  • вибір стеку технологій під задачу
  • робота із замовником
  • злагоджена робота в команді
  • узгодження термінів ти вимог
  • планування робіт
  • інтерфейси користувача

Тож в першу чергу варто вивчати не окремі мови програмування та технології, а натомість через вивчення технологій акумулювати фундаментальні знання. Як от, розібравшись зі структурами даних в одній з мов програмування, ви з легкістю розберетеся з ними й в іншій. А мислити більш системно вам допоможе курс Гарварду з основ програмування https://javarush.ru/quests/cs50 Віримо, що з порадами наших менторів, ви зможете правильно розставити пріорітети та побудувати міцний фундамент для майбутнього розвитку.

Ми завжди намагаємося в першу чергу зацікавити студентів сферою ІТ, тому біля нашого стенду крім спілкування з менторами, вони могли ще й спробувати свої знання у пошуках помилки в коді, а також взяти участь у лотереї та виграти приємні призи :).

Біля нашого стенду сьогодні були не тільки досвідчені колеги, а й випускники нашої недавньої інтернатури, які на своєму власному досвіді вже відчули, з якими проблемами та сумнівами можуть стикатися початківці.

Ми всі отримали велике задоволення від спілкування, раді десяткам залишених заявок та відповідям на сотні запитань! 🙂

Не варто обмежуватися зустрічами на IT Career Day один раз на рік, приходь на наступний  InterLink Meetup, отримуй корисні знання, дозу мотивації та відповіді на свої запитання.

Post A Reply