InterLink Tech Talk February 2024

Tech Talk – багаторічна традиція в нашій компанії. Ми обговорюємо технологічні новинки, влаштовуємо панельні дискусії, ділимося викликами та рішеннями з проєктів у колі колег.  Наприкінці лютого у нас відбувся перший у 2024 році Tech Talk. І маємо надію, що не останній ;). 

Дата проведення співпала із 2 річницею повномасштабного вторгнення. Тож ми вкотре дякуємо нашим захисникам за можливість не лише жити, а й займатися улюбленою справою та організовувати такі лампові зустрічі. Дякуємо всій команді та нашим підписникам, хто підтримав у цей день збір на РЕБ.

Продолжить чтение

Читати далі


ChatGPT: Use Cases and Tips

Особисто я використовую ChatGPT як прокачану та інтерактивну версію Google’a. На сьогодні використовую приблизно 50 на 50.

Багато хто злякався появи чату, і вважає що розробники більше не потрібні, бо чат може згенерувати будь-який код на будь-якій мові програмування. Я вважаю що це крутий помічник, який надає змогу розробнику, більше сконцентруватись на “що я роблю і навіщо” замість того щоб концентруватись на “як саме це зробити”. 

Це така собі кишенькова версія тім/тех ліда, який не має контексту твого проєкту, тому, власне, його відповіді не завжди є валідними і можуть добре працювати в одному випадку і зовсім не працювати в іншому. Тому, вважаю, дуже важливо добре розуміти систему, над якою ви працюєте: 

  • Знати про що система, яку проблему вона вирішує, хто і як цим користується. Звісно, додатки можуть бути доволі обʼємні і зрозуміти все в перший день роботи доволі важко. Тому це поступовий процес.
  • Які підходи та технології використовуються, яка архітектура додатку. Звісно, чат вирішить конкретну проблему відомими йому методами, але тут вже можуть виникнути питання – Чи відповідає це рішення домовленностям в команді? Чи відповідає це підходам, які зумовлені використанням архітектури додатку?
  • Знати про інтеграції з іншими системами. Додаючи чату подібного контексту, ви підвищите шанси того, що чат згенерує вам більше підходяще рішення.
Читати далі


InterLink Tech Talk March 2023

Однією з цінностей нашої компанії є вміння ділитись досвідом та бажання дізнаватись все більше нових речей, рости професійно та приймати нові виклики. Саме тому, декілька разів на рік ми збираємось в стінах офісу для того, аби поділитись набутими знаннями та досвідом зі своїми колегами.

img 5670 

Читати далі


InterLink Tech Talk October 2022

Ми були раді розділити з нашими колегами не тільки вихідний день, але й набуті знання. Приємно мати можливість та бажання поговорити про технології навіть у суботній ранок. Очевидно, адже наші спікери ділились надзвичайно цікавою та важливою інформацією:

photo 5451830318320435441 x

Спікери Владислав та Саша провели невеликий батл двох всім відомих технологій (Vue та React). Вони продемонстрували різницю між Vue та React зі сторони процесу розробки, а також повідали власні результати тестування їхньої продуктивності на невеликому тестовому проекті. То хто ж краще Vue.js чи React.js?

Читати далі

Читати далі


Tech Talk Open Air 2021

Привіт, шановні читачі нашого блогу. Сьогодні ми поговоримо про багаторічну традицію нашої компанії – шаринг знань та традиційний івент з багаторічною історією – InterLink Tech Talk. За традицією, останній івент теплого сезону ми проводимо на свіжому повітрі, у форматі Open Air з пікніком та спілкуванням з колегами. Ділимося з вами коротким оглядом презентацій від наших спікерів, світлинами та атмосферою :).

Підготовка, саунд чек, посадочні місця – і наша офісна зона відпочинку готова зустрічати гостей:

img 1808

img 1802

Довгоочікувана зустріч з колегами, чашка ранкової кави, мотивашечка від нашого СТО – і полетіли!

img 1817

Почали ми наш Knowledge Sharing із презентації нашого першого спікера Владіслава. Владіслав розповів про те як Node.js влаштований під капотом (так, це про С++, libuv, V8 і тому подібні штуки, які зазвичай залишаються в тіні). Які існують етапи виконання асинхронного коду та як же насправді працює Event Loop. Багатопоточність/Однопоточність та які рішення пропонує Node.js для роботи з CPU Intensive задачами. Владіслав розігрів всіх нас класним інтерактивом, коли ми вирішували задачки з голосуванням у Telegram. Протягом презентації у нього накопичилася цікава

Читати далі


Tech Talk Open Air August 2020

Яркое солнце, ослепляющие улыбки, охлаждающая тень, приятная зеленая трава под ногами, запоминающиеся слайды на мониторе, льющиеся звонкие шутки, захватывающие технические и бизнесс кейсы, и многое другое. Примерно так можно кратко описать наш очередной InterLink TechTalk Aug’2020 Open Air! Но мы попробуем немного окунуться в детали.

Img 7264Img 4861.heicImg 4831 Img 7328.heic

Засетапились, проверили микрофоны, мониторы, онлайн участников, залились утренним кофейком и лучами летнего утреннего солнышка…

Img 7203

… И первый же спикер, Владислав, подал нам на обозрение фановую настолку по теме козаків:

Проект пройшов не одну стадію еволюції і навіть підібравсь до MachineLearning та NLP технологій. Причому, найбільш проблемним виявився процес пошуку хостингу для реалізованого функціоналу. Команда відправилась в нелегку і водночас цікаву подорож по “Чумацькому” Cloud шляху та повернулась з неї з омріяним хостингом. 

Читати далі


InterLink Tech Talk February 2020

Пришел новый 2020-ый год, и пришло время для нашего первого InterLink Tech Talk в этом высокосном году. Как раз и припала наша встреча на последний “экстра” день зимы – 29-е февраля. Ну, как и сама зима в этом году, так и наш Tech Talk, были немного необычными, с изюминкой, так сказать ;). Обо всем по порядку.

Img 0088 2

Собралось нас достаточно много, потому нашим фотографам было непросто “уловить” всех в один кадр. И тут приходит на помощь широкоуголка :).

Img 0047 2

Зарядились мы утренним кофейком и вступительной речью, которая открыла ивент, и сразу же пошел поток контента и фана от Вовы и Евгения. 

Читати далі


InterLink Tech Talk November 2019

Ось і зустрілися ми на черговому InterLink Tech Talk. Різноманітність тем та направлень дозволила кожному учаснику знайти щось цікаве для себе. А родзинкою нашого івенту була панельна дискусія. Але про це трішки згодом ;). 

[slide-anything id=’4090′]

Чому варто думати про SEO до розробки сайту, а не після

Розкачку ми розпочали з доповіді нашого SEO Володимира. 

[slide-anything id=’4042′] 

Читати далі


InterLink Tech Talk August 2019

Замечательный летний денек 31-ого августа не подавал ни единого намека на то, что лето собирается передавать эстафету осени. А мы впитывали лучи солнечного тепла и Knowledge Sharing’а на очередном InterLink Tech Talk. И уже в который раз мы выбрались на природу, чтобы весело провести время в кругу своих коллег на свежем воздухе, ну, и немного поговорить о технологиях в бескрайнем мире IT .

История InterLink Tech Talk берет свое начало еще с года основания компании, т.е. уже более 19 лет назад. Конечно же, такие далекие времена уже мало кто вспомнит, а запись мероприятия стала нормой годами позже. Мы вот поностальгировали немного и вспомнили, что некоторые вещи становились нормой в компании после зажигательных докладов и новой информации, которую приносят наши коллеги через формат InterLink Tech Talk.

Читати далі


InterLink Tech Talk April 2019

Солнечным весенним утром состоялся наш второй в этом сезоне Tech Talk. Подкрепившись кофе, мы приступили к первой презентации. Наш коллега и тимлид компании, Владимир Козел, сделал краткое intro в историю одного из наших enterprise проектов, который впечатляет своими масштабами и обьемами обрабатываемых данных.

Суровый enterprise

Проект является одним из самых длительных в нашей компании. Основная цель проекта – автоматизация обработки огромного количества данных, которые мы получаем из разных источников. В процессе презентации Владимир поведал нам о тех решениях, которые были реализованы для поставленных задач и о технологиях, которые использовались на проекте.

Читати далі