InterLink Tech Talk March 2023

Однією з цінностей нашої компанії є вміння ділитись досвідом та бажання дізнаватись все більше нових речей, рости професійно та приймати нові виклики. Саме тому, декілька разів на рік ми збираємось в стінах офісу для того, аби поділитись набутими знаннями та досвідом зі своїми колегами.

img 5670 

На попередньому #TechTalk Валентин Тулуб розповів про Elasticsearch та сервіси які зазвичай використовуються разом із ним.

Також порівняв структуру даних і швидкодію з PostgreSQL, розповів про типові запити, як їх будувати і в яких випадках використовувати.

Це було корисно для кожного, оскільки використати Elasticsearch або ELK стек можна на проекті будь-якого масштабу. Це все безкоштовні інструменти з відкритим вихідним кодом, які мають застосування у багатьох сферах, не тільки текстовому пошуку, а саме: зберігання і обробка метрик, аналітика та аналіз і візуалізація геоданих.

img 5500 2

А на тих, хто хотів ближче познайомитись або освіжити свої знання про Serverless архітектуру з використанням AWS сервісів, чекала презентація від Богдан Олексюк та Андрій Слинько. 

Розповіли вам про базові речі, які необхідні для легкого старту Serverless проєкту, а також детально поділились можливостями розробки проєкту з використанням AWS сервісів. Було дуже цікаво, а колеги змогли навіть стати частинкою Serverless.

img 5664 1

Вишенькою на торті стала доповідь Яна Гурова, який розповів нам про таку чудову річ як RabbitMQ : що це таке та з чим його їсти, його основні компоненти та проблеми які він може вирішити.

Також поділився з нами best practices по його використанню, та тим, яких речей краще уникати.

Не зважаючи ні на що ми продовжуємо навчатись та розвиватись разом. Lets grow together! 

Post A Reply