Tech Talk Open Air 2021

Привіт, шановні читачі нашого блогу. Сьогодні ми поговоримо про багаторічну традицію нашої компанії – шаринг знань та традиційний івент з багаторічною історією – InterLink Tech Talk. За традицією, останній івент теплого сезону ми проводимо на свіжому повітрі, у форматі Open Air з пікніком та спілкуванням з колегами. Ділимося з вами коротким оглядом презентацій від наших спікерів, світлинами та атмосферою :).

Підготовка, саунд чек, посадочні місця – і наша офісна зона відпочинку готова зустрічати гостей:

img 1808

img 1802

Довгоочікувана зустріч з колегами, чашка ранкової кави, мотивашечка від нашого СТО – і полетіли!

img 1817

Почали ми наш Knowledge Sharing із презентації нашого першого спікера Владіслава. Владіслав розповів про те як Node.js влаштований під капотом (так, це про С++, libuv, V8 і тому подібні штуки, які зазвичай залишаються в тіні). Які існують етапи виконання асинхронного коду та як же насправді працює Event Loop. Багатопоточність/Однопоточність та які рішення пропонує Node.js для роботи з CPU Intensive задачами. Владіслав розігрів всіх нас класним інтерактивом, коли ми вирішували задачки з голосуванням у Telegram. Протягом презентації у нього накопичилася цікава статистика відповідей, якою він поділився під кінець своєї доповіді.

img 1880

img 1969

Наша наступна доповідь була присвячена темі реплікації даних від Володимира.

На сьогоднішній день дані – це основа функціонування багатьох компаній різного рівня. Кількість даних постійно росте, а обробка стає все складнішою і вміння з цим працювати є невід’ємною частиною нашої роботи. Володимиру довелося попрацювати над задачами реплікації даних, які лежать в основі багатьох продуктів. Він вирішив поділитися цим досвідом, адже йому та команді довелося вирішувати немало проблем в процесі розробки, і ці знання можуть стати в нагоді, якщо нашим іншим проектам доведеться працювати над схожими задачами в майбутньому. Також Вова показав, що бувають як суто технічні рішення, так і технічні рішення в business площині, тобто коли ми виходимо з того, які use cases передбачаються, як, де і як часто вони використовуються і т. ін.

img 1943

img 1823

Тема JS стала хедлайнером нашого Tech Talk, адже ще два спікери Назарій та Максим розказали про те, що вміє JavaScript, як це розуміти, та про що з того варто забути у своєму бойовому коді.

Назарій:

Всі ми, так чи інакше, зустрічаємо JavaScript на наших проєктах чи поза ними. Інколи динамічна типізація зводить нас з розуму, а деякі конструкції приводять нас в культурний шок. Але професіонал своєї справи повинен розуміти кожен клаптик коду. Саме в цьому був основний посил нашої презентації. Ми розібрали найменш очевидні оператори, функції та конструкції. Розібравши деякі аспекти чорної магії цієї мови ми здивували навіть старих вовків JS.

img 1974 img 1990

Після ситного обіду нас чекала захоплююча історія одного пет-проекту та неймовірний заряд мотивації від Володимира.

img 1907

Я вирішив розповісти про свій пет-проект, щоб надихнути інших і показати, що все можливо. В то й же час, я сам отримав неймовірний приплив натхнення. Також, я отримав велику підтримку. Через коротку сесію питань і відповідь, я дізнався багато нового. Навіть через декілька днів, я досі отримую повідомлення з ідеями щодо проекту.

img 1913

img 2004 img 2007

Під кінець наш колега Максим Головенський організував Lean Coffee сесію, де ми завзято поговорили про найрізноманітніші теми:

  • про архітектуру  на основі microservices
  • про старт нового проекту і що при цьому треба врахувати
  • про особистий досвід використання Apple Watch для регулювання сну
  • відіграли сценку в Open Air театрі на двох акторів на тему Deadlock (aka “чувак, віддай моє пиво” :D)
  • спробували за короткий проміжок часу обговорити “Первую проблему всея ІТ” (наступного разу плануємо поговорити про другу 😉 )
  • і отримали класну, та мотивуючу спробувати на власному досвіді, презентацію від наших колег, практикуючих Flutter

img 2001 img 2054

Дякуємо всім, хто ділився своїм досвідом, хто проводив КТ сесії та Tech Talks, хто ділився знаннями у команді та за її межами, хто влаштовував Мітапи та інтернатури для Dev та QA. А отже всім, хто щодня робив нашу команду ще більш крутою та досвідченою. 

img 1938 img 2083

До нових зустрічей та нехай прибуде з вами Knowledge Sharing!

Post A Reply