#Meeting room: спілкуємося із Senior Developer

Кожен місяць ми знайомимо вас з членами нашої команди😊
Сьогодні це Максим Шеховець – досвідчений розробник, тімлід, який не так давно відсвяткував 13 років роботи в компанії InterLink 🥳
Він не тільки здатний вирішувати складні різнопланові задачі, а й мотивувати та надихати колег по команді ☝️
Він однаково добре розуміється як із замовниками, так і з технічними спеціалістами всередині компанії та за її межами. А ще, ніколи не забуває ділитися новинами зі своїх проектів 🙂😎
Сьогодні ж Максим відповість на декілька наших запитань.

img 0960

Як би ти міг охарактеризувати твої перші кроки в ІТ? З чого розпочався твій інтерес до цієї сфери?

В дитинстві ми мали можливість грати на різних приставках починаючи від клонів Atari 2600 — Вікіпедія (wikipedia.org) – і далі, поки не почалася ера ПК. Одним із перших ПК, який з’явився у моїх друзів був такий собі комп, де ігри та програми завантажувалися з аудіокасет. Там же і побачив перший Basic. Далі вже будучи в підлітковому віці я і декілька моїх друзів ходили в будинок юного техніка на курси з програмування (С/C++). Потім десь в класі 9-му в мене з’явився перший ПК – Intel 286. Ну і продовжився мій інтерес.

Які речі заважають початківцям стати девелоперами?

Відсутність природньої цікавості, бажання до розвитку – може стати на заваді. До речі – лінь – це один з помічників, бо дає поштовх до змін.

Які улюблені ресурси ти б міг порадити для розширення/поглиблення теоретичних та практичних навичок?

Koans -> в улюблених мовах програмування дуже гарно підходять для швидкого старту. Потім платформи для змагань – HackerRank, LeetCode, etc

Чи був у тебе досвід на проекті переходу з однієї технології на іншу, якщо так – то як це вплинуло на команду/особисто на тебе?

Це постійно вібувається в моєму випадку, я не сиджу на одній технології довго. Важко сказати, як саме це впливає на мене або команду. Це краще в них питати. Мені нормально, бо мова це інструмент. Як різні типи виделок, чи ложки різного розміру.

Що найскладніше в роботі девелопера, на твою думку? Перед якими “викликами” доводиться стикатися на проектах?

Найскладніше це звикати, що в тебе буде багато спілкування з оточенням. Фільми 90-х-00х – показували робітників сфери замкнутими особистостями, і це повна маячня. Тому вам треба буде мати це на увазі. І англійська мова – це друга рідна мова – ви повинні вміти читати і розуміти її. Це дозволить розвиватись і знаходити кращі матеріали. Виклики бувають різні – технічні, коли ти не знаєш або не можеш вирішити проблему, або не-технічні – коли треба знати, як працюють процеси. Але ти завжди можеш знайти допомогу у своїх колег!

Post A Reply