InterLink inCamp experience: Як я вирішила поєднувати роботу і навчання

Як я вирішила поєднувати роботу і навчання?with_footer

Як швидко плине час… Зовсім нещодавно я закінчила інтернатуру в ІнтерЛінк, а вже й минуло півроку, як почала працювати…

Я вважаю, що працювати потрібно всім студентам і, звичайно, за спеціальністю, так як навчання це тільки підготовка до подальшого життя працюючої людини.

Після університету студент виходить мало підготовленим, а поринання в сферу дає 100% результат успіху, допомагає зрозуміти чи потрібно працювати в тій чи іншій сфері або ж варто змінити вид діяльності.

Переконавшись на власному досвіді, можу упевнено сказати, що робота навчанню і навчання роботі зовсім не заважає.

“Я нічого не буду встигати, якщо буду працювати” – це відмовка багатьох студентів, які навіть не намагалися спробувати поєднувати роботу і навчання. Не треба боятися поєднувати роботу та навчання, адже тільки в робочій обстановці можна отримати нові знання і безцінний досвід.
Головне мати бажання, мотивацію та інтерес. Потрібно йти, пробувати, шукати щось своє.  Мудра порада від Конфуція: «Робіть те, що любите робити, і у вашому житті не буде жодного робочого дня».

Я поєднувала спочатку інтернатуру і навчання, потім роботу і навчання в компанії ІнтерЛінк.

Це не так легко, як просто сидіти в університеті на парах та здавати лабораторні. Довелося прикладати зусиль, щоб встигати скрізь. На цьому етапі починаєш вибирати, що важливіше.

Важливий аспект – спілкування. Спілкування з викладачами, студентами.

На сьогоднішній день в Інтернеті можна знайти майже все. Тому написання лабораторних та рефератів не є чимось занадто складним. Та і завжди є студенти старших курсів в яких можна перейняти досвід у виконанні лабораторних та практичних робіт.

Для того щоб навчання не накрилося ‘мідним тазом’ треба говорити з викладачами, пояснювати свою позицію на початку, потім домовлятися про здачу матеріалу. Головне бути чесним та відповідальним і намагатися вчасно все здавати.

Іноді обмежуєш себе у сні, щоб більше встигнути:  прочитати корисну літературу для роботи і підготувати матеріли для здачі в університет.

Але це таке задоволення, коли ти можеш отримати нові знання, а потім ще й примінити їх на практиці,  коли починаєш бачити свої результати. Наприклад після отримання досвіду в ІнтерЛінк, написання дипломної роботи здалося таким простим що зайняло всього лиш тиждень.

Дружня порада: Не соромтеся задавати питання! Ментору, колезі, собі… Твоє оточення – твій вчитель, чим більше питань ти поставиш – тим більше отримаєш відповідей, а відповідно до цього розшириш світогляд та отримаєш нові знання.

Робота дає не лише професійний досвід та формує особистість, а й допомагає відчути себе більш незалежним – забезпечивши матеріально. Це необхідність, щоб жити так як хочеться, підтримка батькам, задоволення власних потреб та бажань.

Поєднання роботи і навчання дисциплінувало мене, навчило правильно планувати час та виконувати завдання, допомогло навчитися правильно розставляти пріоритети та розширило мій світогляд.

Результат – здобула освіту та почала будувати кар’єру.

Post A Reply