20th Season of InterLink inCamp

Вітаємо з випуском 20 групу інтернів нашої інтернатури InCamp!

img 6971

Вони освоїли основи розробки веб додатків з використанням ASP.NET Core та React. В ході знайомства з React захопили й Redux. Ми продовжуємо викладати матеріали на сайті курсу. Тож ви можете самостійно знайомитись з технологіями та виконувати практичні завдання. 

У ході вивчення React наш інтерн Антон Смик достроково завершив інтернатуру. Цьому посприяла швидкість, з якою він освоював нові технології та високий рівень розуміння англійської мови — технічних текстів та в розмові. 

img 4242

Під час командного етапу підготовки інтерни розробляли інструмент підбору акцій для інвестування. З цим проєктом було пов’язано одразу декілька викликів: раніше невідома їм галузь з кількістю нових термінів понад 100 та робота з великими обсягами даних. За 5 тижнів хлопці реалізували мінімально-необхідний набір функціоналу для оцінки фінансових показників компаній за визначеними користувачем формулами.

В ході роботи над проєктом команда познайомилась з рядом технічних аспектів. Андрій Войнаровський займався парсингом та імпортом даних з фінансових звітів у XML форматі. Олександр Коркоць написав невеликий парсер формул для розрахунків по фінансовим показникам та набір автоматизованих тестів для нього. Еммануїл Варданян готував описи фінансових показників та разом з Іваном Вороновим розробляв інтерфейс користувача. 

Звісно, окрім технологій, інтерни освоювали елементи процесу розробки. Готували користувацькі історії та робили їх декомпозицію на технічні задачі. Писали щоденні звіти замовнику та робили перехресні код-ревью. І звісно, по завершенню кожного спрінта проводили демо замовнику та ретроспективу. 

img 3852

Проходячи нашу програму підготовки, інтерни переймають досвід та поради наших спеціалістів. Так, Олексій Листопадов ділився кращими практиками його команди по роботі з React та Redux. Максим Шеховец розповів про різні сценарії використання фонових завдань та прийняті підходи до їх реалізації. Валентин Тулуб пробігся по можливостях дебагеру. Володимир Рихлюк провів дві лекції: про спілкування з замовником щодо вимог та як гідно пройти технічне інтерв’ю. А доповідь Владіслава Козленка про персональний розвиток переросла у жваву дискусію. 

Знаково, що всі інтерни однією з найбільших перепон під час підготовки відзначили острах ставити запитання та звертатися за допомогою. Окрім Антона, він з першого дня питав багато та влучно. Думаю, це також дозволило йому завершити інтернатуру достроково. 

img 9310 (1)

Ви можете приховувати брак знань у школі чи ВНЗ та уникнути низької оцінки в журнал. Та в професійній діяльності – це шлях до протермінованих задач та невиправданих очікувань. Тож будьте чесними з собою та командою. І пам’ятайте, найцінніший наш ресурс — це час. Інвестуйте його з розумом ;).

img 6972

Post A Reply