21th Season of InterLink inCamp

На 21 сезоні інтернатури ми повернулися до стеку ще з 9 сезону, а саме Node.js + React. Якоюсь мірою, це спростило задачу нашим інтернам, оскільки їм треба було лише 1.5 мови програмування. Чому 1.5? Пізніше ми, як і планували, перейшли на TypeScript. Матеріали курси доступні на сайті https://interlink-incamp.netlify.app/docs/course/#стек-nodejs-express-react.

Івенти, направлені на soft skills

Профільні знання та навички життєво необхідні у роботі Девелопера. Але у сучасному світі розробки неможливо обійтися без soft skills. Комунікації з командою, вміння слухати опонента, вміння аргументовано відстоювати свою думку, навички проведення презентацій та націленість на успіх команди… Над прокачуванням цих навиків ми працювали протягом трьох місяців інтернатури у рамках тренінгів з HR. 

   img 9225

Тема командного проєкту

Зазвичай, замовником під час командного проєкту є наш директор, Алексій Смірнов. Проте, цього сезону можливість побути в цій ролі отримав я. Один з процесів проходження інтернатури є проходження автоматизованих тестів на перевірку розуміння пройденого матеріалу. Раніше я використовував Google Forms у Quiz mode. Проте з ним з цим було пов’язано кілька незручних моментів. Створення та редагування кожного запитання вимагає по декілька кліків мишкою, оскільки режим тестування з’явився вже після основного функціонала форм і контроли заховані в окремому режимі редагування запитання. Також, мені доводилось самому кожен раз перенести результати тестів у зведену таблицю результатів групи. Отже, інтерни взялися за реалізацію MVP нашого власного сервісу Quiz. Створювати тести можуть усі авторизовані користувачі. Для проходження тесту лектор має надіслати студентам (теж мають зареєструватися) спеціальне посилання на тест. Наш сервіс доступний за посиланням https://quiz.in6k.com/

img 3065

Процес розробки

Перше ретро в інтернів пройшло на диво непогано. Можливо, тому що перші 3 дні ми готували беклог проєкту, а сам спрінт тривав 2 тижні. На старті проєкту ми виписували історії користувача, оцінювали складність, формували флоу користувача для мінімального необхідного набору функціоналу (MVP). 

На початку роботи я надав лише замальовку форми створення запитання. То ж, окрім самої розробки в інтернів була можливість спробувати себе ще й в проєктуванні інтерфейсів користувача. З моїми підказками та референсами у вигляді Google Forms вийшло досить добре. 

На початку другого спрінта інтерни зауважили, що хочуть скрам-душку як і Кремнієвій Долині. То ж, ми почали писати користувацькі історії на стікерах і чіпляти їх на дошку. 

Що ще відрізняло цю групу від попередніх, так це наші ретроспективи. Я вирішив, що варто для початку робити певно розминку та знімати напругу. То ж ми робили простеньку розминку, мявчили, гавкали і навіть трохи співали в хороводі. Не готовий оцінити, наскільки це було ефективно, проте точно запамьяталося інтернам. 

img 8626 2

Випускники

Вітаємо випускників інтернатури. 

  • Віталій Півень
  • Наталія Мельник
  • Сергій Оратівський
  • Олександр Кравченко
  • Олександр Вакулінський
  • Богдан Гусак
  • Ірина Дахненко

img 3060

Бажаємо їм цілеспрямованості та успіхів на майбутніх проєктах! 

Post A Reply