6th season of InterLink inСamp. Graduation

Ось і завершилась перша інтернатура у Львові. За цей час хлопці багато чого спробували та навчилися. Це були насичені півтора місяці, такі насичені, що я навіть не мав змоги поділитися з вами усіма подіями цих тижнів :). Тож давайте разом пригадаємо як це було.

Хакатон

Хакатон пройшов у нас в дружній, проте напруженій атмосфері. Ми, ментори, зі свого боку не втручалися в процес роботи інтернів і тільки давали поради, коли це було необхідно.

IMG_0707

На своєму досвіді кожна з команд відчула всі труднощі некерованого процесу розробки. Інтерни засвоїли цей урок та отримали корисний досвід: 

  • Спробували свої сили в демонстрації проектів та отримали корисні поради з підготовки та проведення цього важливого етапу;
  • Навчилися утримуватись від внесення змін в проект за декілька хвилин перед демо;
  • Зрозуміли як правильно розбивати вимоги на історії користувача;
  • Почали раніше інтегрувати частини проекту між собою;
  • Переконалися, що Git – це не примха ментора, а реально корисний інструмент;
  • Зрозуміли, що варто концентруватися на першочергових потребах користувачів, а не кількості можливих функцій аплікації;
  • Відчули наскільки важливо вчасно звертатися за допомогою.

Після фінальної демонстрації результатів по проектах ми ділилися своїми враженнями за смачною піцою. На жаль, фото відсутні – фотограф, в моїй особі, був дуже голодний і захопився процесом :).

Робота на реальному проекті

За ідею для проекту ми взяли автоматизацію процесу обігу снеків, що відбуваються в холодильниках наших офісів. Робота над проектом в хлопців почалась з розробки прототипів сторінок та деталізації вимог. Хлопці отримали файний досвід в аналізі вимог та проектування інтерфейсів користувача.

Screen Shot 2017-02-24 at 2.18.12 PM

Screen Shot 2017-02-24 at 2.27.47 PM

Після підготовки прототипів та епіків, розбитих на історії користувача, почалась активна розробка. Протягом трьох тижнів хлопці набили ще більше шишок та набралися корисного досвіду з планування, роботи із замовником та комунікаціями всередині команди. Ну і, звісно, отримали практичний досвід роботи з Angular, Spring MVC та Hibernate. Цікавинкою цієї інтернатури стала робота з сервісами по розпізнаванню та ідентифікації облич, такими як Microsoft Face API.

За час інтернатури хлопці не тільки прокачали свої скіли у програмуванні та командній роботі, а ще й брали участь у тренінгах, покращували свої комунікативні навички, вчилися вислуховувати співрозмовника, аргументовано відстоювати свою думку :).

IMG_0877

Також разом ми навчилися аналізувати та “знищувати” свої недоліки.

lvov-02

Цікаво було побачити, наскільки нашим інтернам легко чи складно подивитися на себе зі сторони, оцінити свої позитивні звички, риси, особливості характеру та визнати, що є й те, над чим варто попрацювати. І, знаєте, ми були приємно здивовані. Наші інтерни активно взяли участь у івенті, відкрили свої сильні та слабкі сторони. А це уже велетенський крок до самовдосконалення, адже коли ти знаєш на що звертати увагу, над чим працювати – тоді будь-які перешкоди тобі по плечу.

IMG_0909

Також наша програма була спрямована не лише на  інтерна, як індивідуальну частинку, а й на командний результат, адже тільки в команді, ефективно взаємодіючи один з одним, можна отримати те, для чого ми, власне, і зібралися разом – позитивний результат. Завдяки тренінгу “Сім факторів успішної роботи команди” ми побачили внутрішні старання та переживання команди, ті проблеми, які заважають ефективній роботі.

IMG_0953

І це лише початок…

Інтернатура стала хорошим стартом для хлопців. Попереду їх чекає ще багато нових викликів, цікавих задач та вражень. Я вітаю всіх інтернів з успішним завершенням цього етапу навчання. Ми раді, що наш Львіський офіс поповнився молодими та амбітними хлопцями :). Я бажаю їм подальших успіхів на проектах, працювати над собою, розвиватися і не зупинятися на досягнутому. 

P.S.

Це були незабутні 6 тижнів! Хлопці, за цей час ви подарували мені та всьому львівському офісу купу яскравих емоцій! А також, величезна вам подяка за душевні подарунки на згадку!

lvov-01

Я буду за вами сумувати…

IMG_1066

2 комментария

You can post comments in this post.


  • Скажіть, будь ласка , коли відбудеться початок другої інтернатури у Львові ?

    Володимир 7 лет ago Reply


    • Доброго дня, Володимире! Поки що у Львові інтернатуру не плануємо.

      Ірина Чернишова 7 лет ago Reply


Post A Reply