7th season of InterLink inCamp: Свіжі та смачні плюшки

Ми постійно працюємо над вдосконаленням інтернатури inCamp. 7-й набір перевершив всі попередні за своїми нововведеннями. То ж ось вони, свіжі та смачні плюшки.

Make ideas happen – right here, right now!

Значно цікавіше та приємніше робити щось не лише з метою навчання, а створити проект з реальною бізнес цінністю. Вже з першого дня інтерни почали перетворювати ідеї в реальність. Спершу ми взялись за проектування мокапів майбутнього додатку в Balsamiq Mockups. Так ми узгодили структуру сторінок системи та вже на ранньому етапі поринули в бізнес проблему.

З другого дня інтернатури ми почали поступово нарощувати стек технологій і застосовувати їх на практиці одну за одною. Спочатку зробили статичні прототипи сторінок на HTML. Далі додали в них краси за допомогою CSS. І врешті-решт оживили за допомогою JavaScript. З JavaScript спочатку спробували створювати всі елементи динамічно в самому JS коді. Код, звісно, вийшов не дуже простий для розуміння та модифікації. Тож наступним кроком стало застосування новітніх специфікацій з набору web components (HTML Template та Shadow DOM в першу чергу). Поверхнево ознайомившись з специфікаціями та компонентним підходом, ми перейшли до AngularJS.

Зараз вже не залишилось коду з перших днів роботи над проектом. Він еволюціонував разом з нашими знаннями та вміннями. Та все, що ми робили на початку, не тільки розширювало наші знання технологій, а й сприяло зануренню в предметну область проекту.

Fill the difference

З першими 3-ма групами інтернів ми використовували AngularJS. Починаючи з 4-ї перейшли на Angular. Проте деякі з наших тривалих проектів наразі використовують AngularJS. Випускникам інтернатури перехід від Angular 2 до AngulaJS не давався безболісно. Тож ми вирішили йти в одному напрямку з історією розвитку фреймворку. Три тижні ми розробляли проект на AngularJS 1.6. І от, освоївшись з його можливостями та принципами роботи, ми почали міграцію на Angular. Таким чином, ми очікуємо не тільки познайомити інтернів з двома світами Angular, а ще й разом отримати практичний досвід міграції на нову платформу. А що ми робимо, коли в нас є цікавий досвід? – шаримо його з іншими :). То ж ми з нетерпінням чекаємо на історію міграції від наших інтернів на одному з майбутніх InterLink TechTalk.

Minimum viable product at first

Ми поставили собі за мету створити дієздатний додаток в короткий термін. А технології вивчати поступово, засвоюючи кожну на відповідному рівні. Тож наразі для збереження даних, аутентифікації, перевірки прав доступу та хостингу нашого AngularJS додатку ми використовуємо Firebase. Інструмент був зручним на початку та дозволив швидко досягти бажаних результатів. Тепер ми готові замінити його на використання REST API на Java з базою даних MySQL. Для того, щоб цей перехід був досить простим, ми ізолювали компоненти від запитів до Firebase на рівні сервісів (як це і має бути by default), що повертають Promise у якості результату виконання запиту.

Починаючи інтернатуру, ми і не думали, що зберемо такі яскраві особистості разом. В результаті роботи над проектом, ми отримали не тільки корисний продукт, а й сформований колектив, де кожен підтримує один одного і допомагає йти далі.

Протягом навчання інтерни не тільки прокачують свої технічні знання, але й soft skills ;). Кожного тижня ми проводимо івенти, в яких інтерни тренуються у публічних виступах, роблять презентації, аналізують свої позитивні на негативні риси характеру, вчаться ефективно комунікувати у команді.

За цей час хлопці вже встигли краще познайомитися з роботою наших підрозділів, адже поруч завжди є спеціалісти, які готові поділитися своїм досвідом та порадами.

Але не кодом єдиним! Так сталося, що інтерни потрапили до нас в літню пору в розпал різноманітних активностей, в тому числі нашого проекту Sport August, тож змогли показати свою вправність не тільки у написанні коду, а й у футболі, волейболі, пінг-понгу, петанку та Жесть-фітнесу :).

З нашими інтернами не тільки приємно ділитися знаннями, а й проводити час :). Cхоже, що Mad Head Show у наших Hooligans з’явилася серйозна конкуренція  –  новостворена команда Котери ;), яка вже встигла виграти приз за найдотепніші відповіді ;).

Половина шляху інтернатури вже позаду, а попереду хлопців чекають ще багато викликів та цікавих відкриттів ;).

Stay cool!

Post A Reply