7th season of InterLink inCamp. Graduation

Не зважаючи на те, що минулого тижня була п’ятниця 13-те, цей день пройшов для нас добре, адже ми відсвяткували7-й випуск інтернатури inCamp! Всі ми доклали чимало зусиль, щоб ця подія стала реальністю. 

Нашим інтернам випала нагода навчатися в гарячу пору. Крім цінного досвіду взаємодії з замовником, на наших інтернів чекало різноманіття літніх івентів. Участь у проекті Sport August, зустрічі зі спеціалістами компанії, тренінги та прокачування своїх soft skills, участь у Tech Talk та навіть допомога менторам на InterLink Meetup – все це додаткові можливості, які надає наша інтернатура, і якими хлопці відчули на собі протягом трьох місяців навчання.

Ми поділимося з вами про те, що ж було нового і класного в нашій інтернатурі 7-го випуску inCamp:

Познайомились з підходом BaaS (Backend as a Service)

Ще на ранньому етапі хлопці сконцентрувались на розробці інтерфейсів та переклали роботу по збереженню даних та авторизації користувачів на платформу Firebase від Google. В результаті було достатньо часу, щоб створити робочі прототипи та зібрати дорогоцінні відгуки користувачів.

Занурились в процеси розробки

В умовах обмеженого часу особливо важливо концентруватися на правильних задачах. Тож наші інтерни описували користувацькі історії, оцінювали їх та розставляли пріоритети, аби наповнювати додаток найбільш цінними можливостями. Хлопці старанно формували вимоги та спільними зусиллями приходили до доцільного варіанту поведінки системи.

Створили додаток для Mad Head Show

Кожна група інтернів може похвалитися розробкою якогось корисного та цікавого проекту. Сьомий випуск не був винятком – ми поставили собі за мету створити робочий повноцінний додаток за час інтернатури, і цього разу це була програма для Mad Head Show, командно-розважального інтелектуального шоу, яке охоплює не лише Черкаси, а успішно проходить і в інших містах країни. Mad Head Tracker, така робоча назва проекту – перший за час проведення інтернатур з замовником не з-поміж співробітників компанії. Завдяки додатку від наших інтернів ведучі шоу автоматизували процес підрахунків балів, набраних за гру. Розробка відбувалася в швидкому режимі – сьогодні хлопці працюють над проектом, а завтра на грі вже збирають відгуки адміністраторів. Наразі організатори Mad Head Show в Черкасах вже повністю перейшли з електронних таблиць на використання нашого додатку. А ми чекаємо і на інші міста :).

Мігрували з AngularJS на Angular

За час проекту інтерни отримали досвід роботи з AngularJS та Angular, налаштували проект на роботу у якості гібридного перехідного додатка з паралельним використанням компонентів різних версій. Така практика дала змогу пізнати основи роботи обох версій та зануритись в деякі деталі роботи технологій під капотом. Комусь було простіше, маючи невеличкий досвід роботи з AngularJS та Angular, а хтось починав з азів. 

Отримали досвід адаптації додатку для мобільних телефонів

Здебільшого, працюючи над додатком для гри, ми виводили дані у вигляді таблиць. Вони підходять для виводу результатів та є звичними для користувачів. Але на мобільних телефонах великі таблиці виглядають не дуже гарно. Тож в результаті кропіткої роботи, застосування CSS media query та порції креативу ми навчили таблиці перетворюватись на картки на мобільних телефонах. Тепер сторінки додатку виглядають однаково добре як на великих екранах, так і на мобільних.

Реалізували роботу додатку в офлайн режимі

Вперше, за час проведення інтернатур, перед нами постала задача забезпечити повноцінну роботу додатку в офлайн режимі. Тобто він мав бути доступним і продовжувати виконувати свої функції навіть без Інтернет з’єднання. Досягти цього там дозволила модель збереження даних локально в пам’яті браузера, що використовує Firebase. А завдяки RxJS нам було простіше налаштували механізм сповіщення користувача про наявність не синхронізованих з сервером даних.

Для мене особисто цей випуск став яскравим прикладом того, якими дружніми та відкритими можуть бути взаємовідносини з інтернами. Це неймовірні відчуття і я неодмінно працюватиму над формуванням такої атмосфери з наступними групами. Хочу подякувати нашим випускникам за чудово виконану роботу та їх внесок в розвиток компанії. Попереду на вас вже чекає багато цікавих завдань та захопливої співпраці. May the Force be with you!

Post A Reply