9th season of InterLink inCamp: How we did it

28 жовтня ми завершили підготовку 9-ї групи інтернів та ділимося з вами їх досягненнями :).

Стек технологій

За 13 тижнів хлопці освоїли на практиці розробку веб додатків та стеку технологій MERN.

  • Зберігали та агрегували дані у документній базі MongoDB.
  • Реалізували REST API на Node.js та Express. Використали JWT для аутентифікації користувачів.
  • Розробили інтерфейс додатку на React та використали Redux для управління станом додатку.

UI компоненти

Хлопці реалізували власні реюзабельні компоненти, а також отримали досвід стилізації сторонніх компонентів. Вони розробили власний набір компонентів для забезпечення in-place редагування даних. Також компоненти дозволяють додавати та виводи додаткові атрибути визначені користувачем.

Відкритий код

Всі результати роботи інтернів є у публічному репозиторії, доступному за посиланням https://github.com/softwareplanet/leadboard. Наші користувацькі історії, ітерації та пул-реквести з коментарями – все це в одному репозиторії.

Процес та практики

Для досягнення кращої якості коду ми проводили перехресне code review (інтерни переглядали код один одного і вже потім передавали його мені на ревью). Також, перед завершенням користувацької історії, її тестував інший тіммейт. Свіжий погляд допомагає знайти нюанси, які ти вже перестаєш помічати.

Перехресне code review та тестування є звичними для більшості команд. В нас були й свої особливі традиції:

  • В понеділок, поки більшість команди була зайнята плануванням, один чи декілька розробників повертали проекту технічні борги, що накопилися за минулий спрінт. Роблячи рефакторинг, поки ще ніхто не пише код, ми мінімізували кількість конфліктів та підтримували якість коду.
  • Для списку технічних боргів ми завели окремий файл в корні репозиторію. Якщо в контексті роботи над користувацькою історією подальший рефакторинг не доцільний – ми додаємо запис у файл з боргами. Коли борг повернуто – запис видаляється. Таким чином, список боргів у головній гілці master змінюється разом з прийняттям пул-реквестів.
  • В певний момент в нас з’явилася звичка ділитися своїми успіхами, досвідом у розв’язанні проблем та практиками у розробці. Зловив проблему в коді чи на code review – розібрався сам – розказав іншим.
  • На екваторі проекту перейшли на інший шаблон проведення ретроспективи. Замість звичних плюсів, мінусів та action points – continue to, stop to, start to. Суб’єктивно, такий підхід зменшує концентрацію на пригадуванні фактів та негативі. Натомість, команда генерує більше готових до виконання домовленостей. І ретро проходить в невимушеній атмосфері.

У підсумку

7 інтернів завершили інтернатуру. Кожен з них готовий продовжити свій шлях в InterLink у складі нових команд. А 2 з них, ще до завершення інтернатури, почали дослідження нового проекту разом з випускником 7-ї інтернатури. 

Post A Reply