InterLink MeetUp 2022 : завершення сезону.

Підійшов до завершення цьогорічний сезон мітапів. В перший день зими ми провели останній мітап в цьому році “Код без зайвих if-ів”, спікером якого був Олександр Котов. Це була заключна “вишенька на торті”, послухати яку прийшло близько 60-ти гостей!

 

 img 1430 5

 

Ми постійно експериментуємо та шукаємо нові форми подачі інформації, деколи на веселих прикладах намагаємось пояснити важливі речі, аби нашим гостям було просто та зрозуміло вивчати тему, особливо тоді, коли в більшості мова йде про сухий код. 

Що краще, багато рядків простого коду, чи лише декілька рядків, але складнішого для розуміння? Розробники на Go вам точно скажуть, що краще багато просто. 

Бо на Go інакше і не напишеш. Інколи у вас є вибір – тоді все залежить від того, як ви будете змінювати код в майбутньому, і яка причина того, що коду багато. 

Проте є ситуації, коли кількість рядків, а точніше if-ів, визначає варіативність та кількість вхідних даних. В такому випадку в нас вже не залишається іншого вибору, окрім як узагальнювати код. Саме таким узагальненням ми й занялись на мітапі. 

У гостей була можливість принести свої ноутбуки та писати код разом зі спікером, тобто дразу застосувати отриману інформацію на практиці. 

Отож, ми пройшли 3 етапи рефакторингу. Спочатку узагальнили код під базовий набір вхідних даних, а потім ще двічі розширили їх варіативність. В цьому нам допомогли стандартні структури даних та функції роботи з ними. 

Подібні рефакторинги мають всі шанси зламати код, тому на варті їх працездатності в нас стояли автоматизовані тексти, які ми розширили разом з новими вимогами. 

І кожен з цих етапів рефакторингу наші гості одразу повторили на практиці.

На мітапі Саша показав, як можна спростити код логіки гри, перенісши правила гри з if-ів у структури даних. 

А алгоритм їх обробки через TDD розширювати маленькими кроками, поступово узагальнюючи код.

img 1611 1 1

Ми завершили цей сезон, але тільки для того, аби повернутись з новими цілями та викликами, мотивувати вас на нові звершення та здобуття знань, аби разом з вами пізнавати світ ІТ. 

Дякуємо кожному, хто був присутній на наших івентах. До нових мітапів в наступному році! 

Post A Reply