Hacking Saturday 0x21

Вот и наступило начало года и нового сезона. Очередная Hacking Saturday прошла легко и задорно в теплом кругу, где большая часть участников собралась на своего рода workshop.

Много интересных вещей было опробовано в режиме “live coding”. Также стороной не прошли достаточно глубокие и детальные дискуссии на тему построения архитектуры приложения. Подробнее можно почерпнуть из отзывов самих участников ;).

Алексей Листопадов:

“Мне очень понравилось данное мероприятие. Дома не всегда удается настроиться на работу субботним утром – различного рода отвлекающие факторы, накопившиеся за неделю дела и так далее. На мой взгляд Hacking Saturday полностью решает эту проблему т.к. предоставляет возможность не только провести время с пользой, но к тому же в отличной компании. Доска со списком задач на день отлично подчеркивает полезность проделанной работы и даёт возможность уйти домой с чувством выполненного долга. Это было моё первое, но далеко не последнее участие в Hacking Saturday – с удовольствием приму участие снова 🙂.”

Виктория Вовк:

“Недавно мне удалось посетить Hacking Saturday. За 5 с половиной часов мы не только услышали много интересного и познавательного от Игоря Остапенко, но и хорошо провели время за чашечкой вкуснейшего домашнего глинтвейна с мандаринками :). К тому же праздничное настроение подкрепил снежок и попытки сделать снеговик из мандаринок %).

Если есть желание поработать над чем-то важным, но из-за домашних забот постоянно откладываешь на потом – Hacking Saturday идеально подходит для этого!”

Виталий Кобрин:

“Субота. Ранок. Потрібно кудись іти. Це завди так обтяжує. Організм налаштований спати і бачити міцні сни у цей час після напруженого робочого тижня. А дзвін будильника все псує. Але бажання дізнатись щось корисне пересилило впертий організм. Так я вперше опинився на Hacking Saturday.

Субота в розумінні інтерлінківців – день, коли можна зайняти свій розум корисними речами: вивчити щось нове, написати статтю в блог, реалізувати давно очікувану фічу на внутрішньому проекті, порефакторити свій (або чужий) код і т.д. Звісно, це можна робити і вдома, але робоча атмосфера дисциплінує та надихає на плідну працю. Приємніше згадувати, що корисного зробив протягом вихідних, аніж те, які сни бачив у суботу в обід. До того ж, будь-яке скупчення програмістів поза роботою є ресурсом шарингу знань та піднятого настрою.

Як і все правильне в нашому житті, Hacking Saturday повинна мати якусь мету. Мета може бути спільна для всіх або для кожного своя. Цього разу підіймали складну тему TDD та clean code з метою розібратися, що програмісти-початківці роблять не так, коли працюють над своїми проектами. Поставлену мету вважаю досягнутою. А досягнути її допомогли майстер клас від Ігоря Остапенко та фірмовий глінтвейн від Ірини Чернишової.

Тепер субота для мене буде такою, як раніше. Тому сподіваюсь на продуктивну працю над реалізацією деяких своїх планів на одній з наступних субот.”

Иван Литвиненко:

“Hacking Saturday 2018: initial commit

13 січня відбулася перша Hacking Saturday в 2018 році, на якій ми зібрались з метою спробувати на смак справжнього TDD. HS проходила в невимушеній атмосфері (напевно, як і завжди =) ). Ігор Остапенко розповів про TDD та навіть більше. Насправді, ми копали так глибоко, що навіть зрозуміли що означає “?” в Swift, і що насправді це означає з точки зору вказівників і пам’яті. На цьому ми звичайно не зупинилися…. Далі був null, про який ми просто не могли не поговорити.

Ми обговорили багато різних топіків, один з яких – це бізнес логіка і її місце в проекті :). Часто трапляється, що фреймворки “нав’язують” нам певний стиль написання та організації коду або ж архітектурні рішення. Здавалося б очевидна істина: писати і підтримувати бізнес логіку як максимально незалежну частину, але не завжди це вдається :(.

Ну і на завершення, після Львівського круасана (на правах реклами =) ) було TDD!

Я б міг ще довго писати про “круто”, “класно”, “цікаво”. Приходьте і самі все побачите.

На завершення, хотілося б всім подякувати за все класне, що було: TDD, Круасани, Глінтвейн + бонус (різні “плюшки” про Swift та null).”

Вот так вот прошел наш первый Hacking Saturday в этом году, под согревающий глинтвейн и первый снежок в январе. Ну, что ж, увидимся на следующей HS 😉.

Post A Reply