Труднощі з якими стикаються студенти під час навчання!

Хочемо розказати з якими найпоширенішими проблемами та труднощами стикаються студенти, які приходять на навчання в інтернатуру.

photo1652706259

  • Алгоритми рішення задач

Близько половини інтернів стикаються з труднощами при вирішенні задач. Мова йде про декомпозицію задачі на менші частини та формування алгоритму для її вирішення. Дехто каже, що в ВНЗ вони не розуміли, навіщо їм вчити алгоритми сортування, наприклад, і тому не приділяли увагу цій темі. В результаті, в них не вистачає практики застосування алгоритмічного мислення і вже прості прикладні задачі (як то групування даних) даються дуже важко.

  •  Не розуміння скопійованого коду

Складності в написанні простого алгоритму самотужки призводять до пошуку готових рішень в інтернеті. Сам по собі підхід не є проблемою. Але не тоді, коли мета виконання завдань – це НАВЧИТИСЬ їх виконувати. До цього додається ще й недостатній аналіз скопійованого коду.

  • Фреймворки без володіння мовою

Часто початківці, що хочуть стати розробниками, відразу починають з проходження курсу  з фреймворка, того ж React. Без практичного досвіду елементарного програмування, потім не можуть вирішити алгоритмічну задачу чи розібратись зі скопійованим кодом.

  • Теорія без практики

Ще одна розповсюджена проблема – це проходження курсу з програмування чи фреймворку без виконання практичних завдань. І тут мова йде саме про вирішення схожих типових задач самостійно. Повторення прикладів з книжки чи курсу недостатньо. Дивись пункт про нерозуміння скопійованого коду.

  • Практика без теорії

Змога вирішити практичну задачу – це добре. А що про якість коду? Незнання можливостей мови програмування та бібліотек, призводить до складніших в написанні та розумінні “костилів”. Підготувати практичні завдання, які в повній мірі дали б можливість перевірити розуміння різних аспектів мови, досить складно. Тож не піддавайтеся омані, що ви вже все знаєте – вчіть теорію.

Post A Reply