InterLink Meetup. Angular on Fire!

Вже рік наші івенти InterLink Meetup набирають оберти і ми не втомлюємося експериментувати з новими форматами, щоб вони були ще кориснішими для нашої студентської ІТ community. 5 днів нашого воркшопу “Angular on Fire” були насичені подіями та знаннями, про які ми розповімо далі.

Ми спробували поєднати два різних формати workshop та hackathon. Було багато корисної інформації, практика, можливість представити свою ідею та втілити її в життя. Головний інгредієнт цієї страви – можливість працювати над своєю ідеєю в команді, з підтримкою досвідчених менторів.

Цього разу в учасників була унікальна для наших івентів можливість – пишучи код, одразу застосувати та закріпити отриману інформацію на практиці. Впродовж Meetup ми розробляли простий додаток на Angular. За приклад взяли чат. З самого початку створення проекту за допомогою Angular CLI, ми наживо нарощували його функціональність. Поки я пояснював кожен новий рядок коду, гості повторювали ті ж самі дії за своїми ноутбуками. Хто не встигав роботи це паралельно, мав змогу завершити кожен логічний крок з допомогою наших менторів. Для зручності, кожен етап комітився в Git репозиторій, тож в гостів була можливість порівняти свої зміни з оригіналом, підглянути в код та виправити помилки. Підключення GitLab до Slack workspace мітапу теж стало у нагоді.

Важко переоцінити внесок наших менторів в допомогу із закріпленням отриманих знань на практиці. Артем, Вова, Саша та Віталій, в минулому випускники інтернатури, допомагали учасникам створювати компоненти та інтегрувати їх у цілісний додаток. Поточна група інтернів також долучилася до Мітапу :). За час інтернатури Женя та Олексій отримали досвід розробки як на Angular 1.6, так і міграції додатку на Angular 4. Тож ми сформували досить велику команду, яка оперативно допомагала з вирішенням практичних завдань.

Окрім роботи над чатом, наші гості сформували 5 команд. Кожна працювала над власною ідеєю додатку. І нехай на це в нас було не багато часу, та кожна команда отримала досвід з розподілення задач між учасниками в умовах жорсткого дедлайну. Звісно не обійшлось без спільної для багатьох проблеми – запізньої інтеграції в останні хвилини. Одна команда в результаті не показала все те, що встигла зробити. А в іншої взагалі все зламалось. Та не залежно від фінального стану проекту, кожна команда отримала цікавий досвід та закріпила здобуті знання з розробки веб додатків з використанням Angular та Firebase.

Комунікація та позитивний настрій надзвичайно важливі у командній роботі. Знайомство у команді у перший день нашого Meetup відбулося  у вигляді командної гри, де ми краще познайомилися одне з одним та дізналися про скіли та сильні сторони кожного учасника.

Наступного дня ми спробували свої сили в “Інтелектуальному футболі”, де забивали голи питаннями, далі тренували свої комунікативні вміння та вчилися висловлювати свої думки англійською мовою. Дякуємо нашому коучу з англійської мови Ірині ;). А насамкінець лишили квест.

Найактивніша команда пішла з Meetup не з пустими руками :).

Безперечно, кожен з учасників Meetup дізнався для себе щось нове та корисне. Та все ж, ми відмітили переможців Марію Сампір та Тараса Турченко. Вони працювали над створенням благодійного аукціону з продажу речей, aka “барахолка” та за короткий термін змогли використати більшість з розглянутих на Meetup можливостей Angular та Firebase.

У будь яких івентах є початок і кінець. Наш Meetup поклав початок до втілення мрій. Це був старт до розкриття своїх можливостей і попереду ще багато цікавого.

На жаль, не всі гості отримали максимум від нашого Meetup. Дехто соромився ставити питання та визнати, що не розуміє базові концепти. Проте рівень ваших знань такий, який він є насправді. Ставлячи питання, ви допомагаєте менторам краще зрозуміти, де ви знаходитесь зараз та вивести вас на новий рівень. Ваша мета має бути не відмовчатись з думкою “аби пронесло і мене не запитали”, як це буває в школі чи ВУЗі, а самим ставити питання та розширювати свої знання, на якому б рівні вони зараз не знаходились. Ви творці свого майбутнього, тож будуйте його вже сьогодні, а ми вам у цьому допоможемо! До нових зустрічей на нових Meetup! 😉

Post A Reply