InterLink Meetup August 2016, Day 2. Навіщо програмісту знати дизайн

Привіт, я Денис, “п’ять хвилин тому”, інтерн ІнтерЛінк.

Я вперше виступив на InterLink Meetup з презентацією на тему “Навіщо програмістам вивчати дизайн”. Чому я її обрав?

Під час інтернатури в мене було помічено проблеми з дизайном в цілому. Тож я взявся за виправлення цього недоліку. Вже через деякий час ментор помітив в мене прогрес. І коли в компанії намітився Meetup, мені запропонували виступити в парі з дизайнером, Надією Тріфоновою. Я розумів, що до Наді в дизайні мені ще далеко :), але, все ж, я вже міг поділитися власним досвідом і базовими знаннями з тими, хто тільки починає свій шлях. Для мене це був непоганий досвід виступу перед аудиторією, а для наших слухачів, сподіваюсь, можливість уникнути помилок.

В хід пішли візуальні матеріали, які відображали мою роботу над проектом та показували як виглядала сторінка спочатку та чому з нею було незручно працювати кінцевому користувачу. Потім слайди показували як поступово я виправляв недоліки та приходив до розуміння що ж таке зручний інтерфейс.

13937766_1142709679100496_6745771103941430327_o

Якщо стисло, то знання і вміння дизайнити допоможе:

– краще відобразити свої думки на папері, в електронному листі. Людям цікавіше читати те , що оформлене охайно і не викликає зайвих затрат не розуміння прочитаного.

– розуміти дизайнерів. Працюючи з дизайнерами в команді можна нагенерувати більше класних ідей і швидше втілити їх в життя.

– бути здатним (хоча б частково) замінити дизайнера. Команди бувають маленькі, і в таких випадках розробник виступає в ролі не тільки розробника, а і дизайнера, і скрам майстра, і папи Римського :).

Post A Reply