#Meeting room: спілкуємось з Team Lead

П’ятниця – прекрасний день для знайомств. Тому сьогодні ми знову представляємо читачам нашого колегу. Цього разу це досвідчений інженер, тімлід та наш запальний спікер-мотиватор технічних івентів ІнтерЛінку – Владіслав Козленко. Владіславу вдається не лише вирішувати будь-які проєктні задачі та робити наших замовників щасливішими, а й самому насолоджуватися своєю справою та навіть знаходити час на домашніх улюбленців :). 

Ділимося вайбом та натхненням в інтервью нижче.

Що найбільше надихає тебе у роботі?

Бажання рухатись вперед та робити світ кращим. Реалізовані проєкти, відгуки замовників, та сотні користувачів, які щодня онлайн.

Які твої найбільші інсайти за час роботи Software Engineer-ом?

Найбільшим моїм відкриттям колись давно став JavaScript. Це був швейцарський ніж, який я взяв до рук після 5-ти кілограмового меча. Тоді це була Java і я як класичний новачок намагався ліпити з неї все, що спадало мені на думку.

З якими технологіями ти працював і чи є якась між ними різниця?

Мови: Python, JavaScript, Java

UI: React, Vue.js, Nuxt, AntDesign, MeterialUI

BackEnd: Django, Flask, Node.js, Spring

Desktop: Electron

Cloud: AWS, GCP, Cloudflare

Кожна технологія звісно відрізняється від своїх колег у своєму класі. Але найбільша різниця у вивченні цих технологій в тому, що документація розміщена на різних сайтах :).

Як тобі вдалося стати фулл стек розробником? 

Колись я постукав у ті двері, зустрів круту команду, чудового ментора. З того часу я “не працював жодного дня” ;).

За кілька місяців інтернатури я дізнався та навчився більше ніж за кілька попередніх років, які я частково присвячував IT. Так, це не було в режимі матриці: “я знаю кунг-фу”. Але на інтернатурі я вперше отримав досвід роботи в команді, нереально крутій команді).  Необхідність пошуку додаткового часу для себе/сім’ї та навчання відразу дала про себе знати. Щось довелось принести в жертву. Це були комп’ютерні ігри і моя улюблена CSGO. 

Що ти вважаєш, є найбільшим професійним викликом сучасного софтвер інженера?

Знаходити баланс: front-end/back-end, soft/hard, вільний час/робота. В наш час інформація як сильна злива просто падає довкола нас. Важливо чітко розставляти пріоритети та слідувати наміченому плану. І не забувати про парасольку, відпочинок теж необхідна штука.

Розкажи про своїх домашніх улюбленців? Як прийшов до ідеї пет-проектів, які саме розробляв та як вдається знаходити на це час та мотивацію.

Карманна CRM+СMS, гра на Python, кілька Вesktop додатків(на Go, Electron). Іноді хочеться спробувати щось нове, а писати hello world додатки не цікаво). Я розважався як міг і мої CSGO вечори дуже різко переросли в PetProject вечори, а іноді і вихідні)

Як тобі вдається залишатися на позитиві попри обставини? Де знаходиш для себе мотивацію?

Кілька годин важкої фізичної праці дарують незабутній і довготривалий ефект :). Класична “картошка”, або кілька годин із сокирою в руках заряджають мотивацією на цілий сезон.

Що б ти побажав колегам-інженерам, які читають цей блог?

Цікавих технологій, гарних тіммейтів та драйвових проєктів. Сил та натхнення для постійного розвитку. І звісно скорішої перемоги всім нам!

Post A Reply