Ruby-meetup у Львові

В п’ятницю, 26 лютого ми відвідали наш улюблений Ruby-meetup, #pivorak. Цього разу нас чекали доповіді гості із ближнього зарубіжжя — Ivan Zarea, веб-програміст із Молдови, та Piotr Szotkowski, рубішник, який приїхав до Львова із Польщі.

Зустріч розпочалась із вступного слова ведучих, які цього разу супроводжували весь event англійською мовою, в силу мультинаціонального складу публіки, яка зібралась цього разу.

Харизматичний гість з Молдови, окрім того, що встиг перезнайомитись зі всіма присутніми дівчатами, також ще й завоював увагу публіки на час всієї доповіді, створивши простеньку гру з допомогою Ruby та OpenGL бібліотеки всього за півгодини.

Після невеликої перерви на каву та сендвічі ми продовжили разом з Piotr Szotkowski, він відкрив для нас світ побітових лайфхаків на Ruby, а також навчив вставляти у Ruby-код вкраплення, написані на чистому C.

Під час другого короткого Lightning Talk Doina Leca, ще одна гостя із сонячної Молдови розповіла про свій власний досвід створення команди кваліфікованих part-time розробників з нуля.

Потім ми знову мали нагоду послухати доповідь Piotr Szotkowski, цього разу трохи більшу за часом: розповів він нам про Bad Ruby Code Smells в архітектурі аплікації.

Ну а невдовзі після закінчення основної програми заходу, традиційні пиво, раки та розіграш квитка на RubyC конференцію, яка відбудеться літом у Києві. Правда, яким було наше здивування, коли виграв цей квиток наш Олег Лазарєв, працівник львівського офісу!

12778730_756075924493530_3843195791805422112_o

Ось так ми всі разом посиділи за пивом і ще встигли на останній літак додому.

Post A Reply