Відео та статті з ООП

З метою допомогти студентам розібратися з принципами ООП та їх використанням на практиці ми зібрали серію наших статей та лекцій на цю тему. Всі вони наведенні нижче в послідовності від базових до складніших.

Основи ОО підходу. Об’єкти, інтерфейси, класи – скрін-каст відео на незвичній в контексті ООП мові програмування. Чому JavaScript? Щоб продемонструвати поняття об’єкту та інтерфейсу окремо від класів.

ООП, яким воно має бути – декілька сезонів інтернатури тестовим завданням було написати приклад використання принципів ООП. За цей час я переглянув близько сотні різних прикладів. В цій статті наведені самі поширені помилки в розумінні принципів ООП та як їх уникнути.

Для глибшого знайомства з принципами ООП та проблемами, які вони вирішують, перегляньте частину курсу інтернатури про Структури та класи в Java. Там ми розбираємо цінність інкапсуляції на прикладі LinkedList. Також, подивіться демонстрацію застосування принципів ООП для розрахунку бонусів в мережі продуктових супермаркетів.

Основи проектування взаємодії між об’єктами – відео запис лекції. Моделюємо розумну систему обігріву будинку крок за кроком нарощуючи складність системи. Починаємо з одного класу. Поступово вводимо нові класи та інтерфейси, застосовуючи принципи об’єктно-орієнтованого дизайну (SOLID).

Comments are closed