InterLink Practice winter 2024

Проведення зимової практики в InterLink вже стало доброю традицією. 

Вже більше 5 років ми знайомимо студентів ІТ спеціальностей зі світом розробки, командною роботою, практиками написання коду та сучасними процесами створення будь-якого програмного забезпечення. 

Цього року в нас була рекордна кількість практикантів – 21 студент! Протягом 4 тижнів хлопці та дівчата з Черкаського державного технологічного університету, Черкаського національного університету ім. Б.Хмельницького, Черкаського державного бізнес-коледжу та Смілянського технологічного фахового коледжу командно реалізували власні ідеї додатків, під менторством керівника навчальних програм в InterLink Олександра. 

Гортай нижче та читай про розробки наших практикантів ;). 


InterLink InCamp: відгук випускника

У кожного з наших студентів був свій особливий шлях до інтернатури.

Тому ми вирішили ділитися історіями та відгуками про навчання деякими з них.
Своїми враженнями сьогодні з нами поділиться Роман, випускник 25-го сезону InCamp. 😎

 Пост Відгуки Роман Коробко (1)

Читати далі


Командний проєкт 24 сезону 

Вже 3 сезони поспіль, обираючи командний проєкт для інтернів, ми оминали внутрішні сервіси компанії. Причин було дві: все що стосується контракторів має бути частиною нашого HR сервісу, це раз. А він в нас на Angular та Java, тобто іншому стеку технологій – це два. Та все ж таки, ми наважились на черговий експеримент.

Читати далі



Student project inCamp 23 season!

 

Роботу над каталогом техніки ми почали з огляду готових інструментів. Нам був потрібен статичний сайт з можливістю редагувати контент у вихідних файлах. Ми обирали серед рішень, де робота з шаблонами побудована на React. Дуже швидко список кандидатів обмежився двома: Gatsby.js та Next.js. Після поверхневого знайомства з обома, Gatsby виглядав як ідеальне рішення – все мало пройти швидко та просто (спойлер – ні, все пішло не так). 

group 70 1

(больше…)

Читати далі


23d Season of InterLink inCamp

Ділимося результатами першого етапу підготовки на інтернатурі. 

Цього сезону, у рамках першого тижня, ми спробували новий формат відбору: створили практичні завдання в Moodle з автоматизованою перевіркою коректності коду. Перша спроба показала, що для більш чіткої картини результатів треба підготувати більше завдань різного рівня складності. 

Наступні тижні пройшли вже у звичному форматі щоденної підготовки в офісі. Так інтерни вивчили основи розробки фронтенд-у на React та REST API з використанням Express. 

Читати далі



21th Season of InterLink inCamp

На 21 сезоні інтернатури ми повернулися до стеку ще з 9 сезону, а саме Node.js + React. Якоюсь мірою, це спростило задачу нашим інтернам, оскільки їм треба було лише 1.5 мови програмування. Чому 1.5? Пізніше ми, як і планували, перейшли на TypeScript. Матеріали курси доступні на сайті https://interlink-incamp.netlify.app/docs/course/#стек-nodejs-express-react.

Івенти, направлені на soft skills

Профільні знання та навички життєво необхідні у роботі Девелопера. Але у сучасному світі розробки неможливо обійтися без soft skills. Комунікації з командою, вміння слухати опонента, вміння аргументовано відстоювати свою думку, навички проведення презентацій та націленість на успіх команди… Над прокачуванням цих навиків ми працювали протягом трьох місяців інтернатури у рамках тренінгів з HR. 

   img 9225

Читати далі


20th Season of InterLink inCamp

Вітаємо з випуском 20 групу інтернів нашої інтернатури InCamp!

img 6971

Вони освоїли основи розробки веб додатків з використанням ASP.NET Core та React. В ході знайомства з React захопили й Redux. Ми продовжуємо викладати матеріали на сайті курсу. Тож ви можете самостійно знайомитись з технологіями та виконувати практичні завдання. 

У ході вивчення React наш інтерн Антон Смик достроково завершив інтернатуру. Цьому посприяла швидкість, з якою він освоював нові технології та високий рівень розуміння англійської мови — технічних текстів та в розмові. 

Читати далі


InterLink Practice Summer 2021

Ми постійно підкреслюємо важливість здобуття практичного досвіду. Тому з радістю приймаємо мотивованих студентів, які хочуть пройти в нас практику та отримати цінний досвід. В травні 2021 року до нас на практику прийшли 6 студентів Черкаського Національного Університету. Хлопці сформували дві команди та взялись за розробку двох зовсім різних та цікавих ігор. 

img 6292

Читати далі